ZUTPHEN/TOLBERT – Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is gewonnen door Niels de Jonge uit Tolbert. Dat werd zojuist bekendgemaakt tijdens een live-uitzending op NPO Radio 1 in de zendtijd van het KRO-NCRV programma De Taalstaat.

Niels had slechts zes fouten in het dictee. Live vanuit de bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen namen twintig prominenten het op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat. Bij de prominenten kwam kinderboekenschrijver Gideon Samson als beste uit de bus. Met twaalf fouten liet hij andere BN’ers als Abdelkader Benali, Ingrid van Engelshoven, Ghislaine Plag, Roos Schlikker, Ingmar Heytze, Frank Snoeks, Willie Wartaal, Jan Siebelink, Oscar Hammerstein, Ronald Snijders, Daan Nieber, Annemieke Vermeulen, Annegreet van Bergen, Eke Mannink en Jan-Willem Roodbeen achter zich.

Boerenleven
Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is sinds twee jaar terug op NPO Radio 1. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer las het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor. Zij nam daarmee de taak over van Philip Freriks. Frits Spits presenteerde de uitzending. Het dictee werd dit jaar geschreven door schrijver en taalkundige Wim Daniëls en stond in het teken van het boerenleven. In bibliotheken door heel Nederland konden mensen live meeschrijven met het dictee.

Meer informatie en het volledige dictee vind je hier.

Bron/foto: KRO/NCRV

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com