WESTERKWARTIER – Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In Grootegast nodigt burgemeester Ard van der Tuuk dit jaar de schoolkinderen van groep 5 en 6 van SWS de Klimboom uit Boerakker uit voor een gezamenlijk op het gemeentehuis, net als in zo’n 250 andere Nederlandse gemeenten.

Op het gemeentehuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag, dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Ard van der Tuuk betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dat zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com