WESTERKWARTIER – Wilt u carbidschieten op oudejaarsdag in de gemeente Westerkwartier? Dan is de kans groot dat hier een ontheffing van de gemeente voor aangevraagd moet worden. De gemeente heeft een speciale webpagina gelanceerd met daarop de informatie omtrent carbidschieten in de gemeente.

In de volgende gevallen hoeft geen ontheffing voor het carbidschieten op 31 december aangevraagd te worden:

Leek

Op het grondgebied van de voormalige gemeente Leek mag zonder ontheffing carbid geschoten worden met carbidbussen van maximaal 1 liter of maximaal 2 carbidbussen van elk maximaal 60 liter buiten de bebouwde kom. Dit moet plaatsvinden tussen 10.00 en 02.00 uur (1 januari).

Zuidhorn
Op het grondgebied van de voormalige gemeente Zuidhorn mag zonder ontheffing carbid geschoten worden als er wordt geschoten met maximaal 10 carbidbussen van elk maximaal 30 liter tussen 10.00 en 02.00 uur (1 januari).

Marum
Op het grondgebied van de voormalige gemeente Marum mag zonder ontheffing carbid geschoten worden met carbidbussen van maximaal 1 liter tussen 10.00 en 17.00 uur. Bij grotere bussen moet een ontheffing aangevraagd worden.

Grootegast
Op het grondgebied van de voormalige gemeente Grootegast mag zonder ontheffing carbid geschoten worden met carbidbussen van maximaal 1 liter of maximaal 2 carbidbussen van elk maximaal 60 liter buiten de bebouwde kom. Dit moet plaatsvinden tussen 10.00 en 02.00 uur (1 januari).

Middag-Humsterland (Winsum)
Op het grondgebied van de voormalige gemeente Winsum mag zonder ontheffing carbid geschoten worden met carbidbussen van maximaal 1 liter of maximaal 2 carbidbussen van elk maximaal 60 liter buiten de bebouwde kom. Dit moet plaatsvinden tussen 10.00 en 02.00 uur (1 januari).

Aanvullende voorwaarden
Aanvullende voorwaarden met betrekking tot veiligheid, publiek, verlichting en afstanden bij het carbidschieten zijn terug te vinden in de algemene plaatselijke verordeningen van de voormalige gemeenten.

Ontheffingsaanvraag
Zodra er meer carbidbussen worden gebruikt en/of de carbidbussen groter zijn dan hierboven beschreven moet dit bij de gemeente Westerkwartier aangevraagd worden door middel van het formulier ‘carbidschieten, ontheffing aanvragen‘. Tijdens het invoeren wordt gevraagd om een situatietekening van de locatie van het carbidschieten voorzien van exacte locatie en schietrichting bij te voegen. Deze moet uiterlijk op 3 december 2019 bij de gemeente ingediend zijn.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com