LEEK – Zowel Leek 1 als Leek 2 kwamen in actie tijdens de eerste ronde van het NOSBO-bekertoernooi. Dit leverde wisselende resultaten op, aangezien het ene team wel door gaat in de beker en het andere team niet. Leek 1 won de uitwedstrijd tegen HSP/Veendam 3, maar boekte slechts een minimale zege van 2,5 – 1,5.

Toen Heijnen tegen zijn gewoonte in verloor, moesten er minimaal twee partijen gewonnen worden en één remise om verder te komen. De Leeksters schakers slaagden daarin doordat Westerlaan en I. Albadeen sterke partijen schaakten, en de niet geheel fitte Doller eenvoudig remise maakte. Leek 2 verloor de bekerwedstrijd tegen LOS (Locatie Ongebonden Schaken) met 0 – 4 en dat lag in de lijn der verwachting met een ratingverschil van gemiddeld 700 per schaker. Deze LOS-schakers speelden in het verleden voor SISSA in de landelijke top, en hebben sinds enkele jaren een eigen KNSB-team.

Ze mogen als NOSBO-club aan het bekertoernooi deelnemen, en zijn daar voor bijna alle teams veel te sterk. Zo wonnen ze vorig jaar met 3 – 1 van Leek 1, maar werden toch geen bekerkampioen. Ze willen dit seizoen naast de KNSB-promotie, óók de NOSBO-beker winnen. In de eerste ronde werd dus gemakkelijk van Leek 2 gewonnen, waarbij ze zeker genoten van de sfeer in De Balkhoeve. Leek 1 hervat de competitie op donderdag 14 november met een uitwedstrijd tegen de Groninger Combinatie.

Leek 2 schaakt een week later thuis tegen De Paardesprong 2. Een aantal leden van de schaakclub Leek gaat op uitnodiging mee doen aan de eindspeltrainingen die de schaakclub Capablanca iedere maand in het Academiegebouw van de RUG organiseert.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com