Sinterklaas en pieten komen 23 november per boot aan in Tolbert

LEEK – Op zaterdag 23 november is het zover, dan zal Sint ook Tolbert weer bezoeken. De goedheiligman zal feestelijk onthaald worden in ons gezellige dorp.  Ook dit jaar zullen de Sint en zijn pieten rond 14.00 uur per boot via de Tolbertervaart aankomen in de haven van Tolbert (dit is bij de Holm/Hoofdstraat). Voordat de boot aankomt is er in de haven muziek te horen van de Muziekpiet.

Vervolgens zullen Sint en de pieten begeleid worden door diverse voertuigen om een rondtocht door oud Tolbert te rijden om vervolgens om ca. 15.00 uur te eindigen bij de Postwagen.

‘s Morgens zullen er al diverse pieten in het centrum van Tolbert aanwezig zijn om de kinderen van lekkernij te voorzien. De Sint Heeft Stichting Volksvermaken gevraagd om een oproep te doen, en aan alle kinderen te vragen om de Sint en zijn pieten om ca 14.00 uur op te wachten bij de haven van Tolbert aan de Tolbertvaart om daarna na de rondtocht door het dorp met elkaar naar De Postwagen te gaan, natuurlijk mogen de kinderen verkleed komen dit maakt het allemaal nog feestelijker.

U kunt de Sint en zijn pieten natuurlijk ook opwachten bij de Postwagen. Tussen 15.00 t/m 16.00 uur is er in de Postwagen een groot Sinterklaasfeest waar alle kinderen uit de omgeving welkom zijn.

Vreemde gebeurtenissen
De laatste tijd gebeuren er in Tolbert rare dingen. Overal verdwijnen spullen en er blijft iets vreemds achter, geen pepernoten maar…??? Op de Facebookpagina “SinterklaasFeest Tolbert” verschijnen enkele filmpjes van deze gebeurtenissen tot nu toe. Op zaterdag 23 november volgt de ontknoping van dit mysterie in de Postwagen. De speurpiet is al het één en ander op het spoor gekomen.

Heb jezelf ook iets spannends of iets anders meegemaakt en wil je dit aan de Sint vertellen stuur dan een mailtje (of je ouders mag natuurlijk ook) naar [email protected]

Zet in het mailtje of je wel of niet aanwezig bent bij het Sinterklaasfeest in Tolbert.  Vermeld een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.

Back to top button