Theater ‘Tussen de Coulissen’ door Gronings Vuur, komt naar het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen ze op wat er zich afspeelt in de provincie. De aftrap was in september en oktober van dit jaar in Het Hogeland.

Naar het Westerkwartier
In november streken ze neer in de gemeente Westerkwartier. Culturele makers (muzikanten, verhalenvertellers, jonge en oudere theatermakers, beeldend kunstenaars, historici) zijn op zoek gegaan naar verhalen uit het gebied, maar ook naar verhalen van ‘nieuwkomers’. Ze onderzoeken hoe men elkaar ontmoette door de geschiedenis heen en hoe dit in de toekomst zal gaan. Regisseur/theatermaker Maaike van den Hoek (Zuidhorn) brengt dit alles samen en ontwikkelde de eindpresentatie getiteld: Tussen de Coulissen.

Gronings Vuur in het Westerkwartier gaat over samen leven. En nieuwkomen. Met aandacht voor elkaars verhalen. Verhalen en beelden van jong en oud, over vroeger, nu en de toekomst. En er is nieuws. Ondernemend nieuws en shownieuws uit het Westerkwartier.

Wie doen er mee?

  • Spelers van Hyperactief (Toneelvereniging Gastvrij) en de Jeugdtheaterschool Zuidhorn verdiepen zich in relaties: vroeger, nu en in de toekomst.
  • Bewoners van de Hornerheem brengen nieuws uit het Westerkwartier: shownieuws, livemuziek, entertainment, gesprekken met ondernemers en beelden van vroeger.
  • Mien Westerkwartier brengt een drietal verhalen uit het project Land-Ver-Huus
  • Taalvrijwilligers en cursisten NT2 van de vier Taalhuizen verdiepten zich in de vraag: Wat neem je mee van het ene naar het andere land?
  • DeClick presenteert de resultaten uit de workshops(play in a band/bandcoaching en beats/muziek maken in Ableton Live en de twee werkplaatsen die eind november worden georganiseerd.
  • Leerlingen van Obs De Kromme Akkers uit Garnwerd gingen aan de slag in het project Theaterburgers met democratie en burgerinitiatief.

Eindpresentatie ‘TUSSEN DE COULISSEN’
Zaterdag 30 november (19.30 uur) en zondag 1 december (14.00 uur) is ‘Tussen de Coulissen’ te zien in het Baron Theater in Opende. Tussen de bedrijven door is er ruimte voor ontmoeting, verhalen en hapjes.

Kaarten (à 6 euro) zijn te koop via: www.groningsvuur.nl of www.vanplan.nl

Back to top button