GROOTEGAST – Maandag 25 november is een schuur bij een woning in de omgeving van Grootegast voor een periode van zes maanden gesloten. In oktober van dit jaar werd hier door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Damoclesbeleid
Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier heeft op basis van het Damoclesbeleid besloten de schuur bij de woning voor zes maanden te sluiten. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Duidelijk signaal
In thuiskwekerijen wordt illegaal drugs geteeld en meestal op illegale wijze stroom afgetapt. Dat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Burgemeester Ard van der Tuuk: “De sluiting van deze schuur bij de woning is een gepaste maatregel en een duidelijk signaal dat we dergelijke kwekerijen niet in de gemeente Westerkwartier willen hebben.”

Verdachte situatie melden?
Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com