WESTERKWARTIER – Speciaal voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Westerkwartier samen met Menzis een zorgverzekering samengesteld: het Gemeentepakket. Hiermee wil de gemeente betreffende inwoners helpen goed en betaalbaar verzekerd te zijn.

Voordelen
Het Gemeentepakket geeft verschillende voordelen. De gemeente betaalt mee aan de zorgverzekering en Menzis geeft een collectiviteitskorting op de basisverzekering en de aanvullende verzekering . Daarnaast biedt de verzekering ruime vergoedingen voor brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, enz. Als inwoners kiezen voor het pakket Garant Verzorgd 3, krijgen ze het eigen risico ook vergoed.

Hulp bij het kiezen
Op www.gezondverzekerd.nl vinden inwoners informatie over het aanbod en de vergoedingen van de zorgverzekering van de gemeente Westerkwartier. Voor hulp bij het kiezen en het overstappen biedt de gemeente inwoners een Overstapcoach aan. De Overstapcoaches zijn donderdagmiddag 5 december beschikbaar van 13.00 – 16.00 uur op drie locaties in de gemeente: Cultureel Centrum Zuidhorn (Jellemaweg 3), Dienstencentrum Grootegast (De Schalck 1) en Akkerswaerd Leek (Lindensteinlaan 44).

Inwoners kunnen dan binnen lopen voor een vrijblijvend advies en voor ondersteuning bij het overstappen naar het Gemeentepakket.

In aanmerking
Inwoners komen in aanmerking als zij een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm hebben. Inwoners kunnen zich tot en met 31 december 2019 aanmelden. Menzis regelt dan de opzegging van de huidige zorgverzekering.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com