Eerste bussen vanaf 15 december over busbaan door Oostindie

LEEK – Vanaf zondag 15 december wordt de nieuwe busbaan door de wijk Oostindie in Leek in gebruik genomen.

Naast Qlink3 zal lijn 85 van Oosterwolde naar Groningen hier gaan rijden. Daarmee krijgt de wijk Oostindie vanaf 15 december ook in de avonduren en weekenden een betere busverbinding in meerdere richtingen en rijden er vaker bussen.

Wijziging haltes lijn 85
De route van lijn 85 wijzigt. Voortaan rijdt deze bus via Oostindie en stopt bij halte Oostindische wijk en de nieuwe halte Oostindie in de wijk. Dit betekent dat de haltes Carolieweg, Oude Carolieweg en Leuringslaan te Leek komen te vervallen.

Busreizigers die voorheen bij halte Leuringslaan opstapten kunnen nu ook kiezen om te reizen met Q-link 3 vanaf halte Kalkoven te Leek. Kijk voor de nieuwe dienstregeling op www.qbuzz.nl

Back to top button