LEEK – Op zaterdag 21 december wordt in de Rodenburghal een grote Modelbouwmarkt georganiseerd. Dit in combinatie met modelauto verkoopbeurs met schaalmodellen van auto’s, vrachtwagens, grondverzet en landbouwvoertuigen.

Op dit evenement exposeren verenigingen en modelbouwers hun zelfgebouwde modellen en bouwwerken. Zo is er modelbouwer die op schaal alle modellen van de “Drachtster Tram” heeft nagebouwd. Op een speciale baan rijden er de verschillende stoommodellen zoals die in de periode 1913 – 1948 ook door Leek hebben gereden. In de periode erna reden er dieseltreinen op dit traject. Deelname is er ook van de Roder Luchtvaart Club die vliegtuigmodellen showen en de Vaargroep Nienoord die zelfgemaakte scheepsmodellen tentoonstellen.

Groot en divers aanbod
Verder zijn er tal van maquettes en diorama’s van o.a. het haventerrein van de toenmalige Firma Lommerts in Delfzijl, de Meyer Werf in Papenburg incl. cruiseschepen, Kranen van Meccano en nog veel meer. Tot slot worden rijden er op een speciale baan RC gestuurde vrachtwagenmodellen. Het evenement is geopend 10-16 uur en de entree bedraagt 5  euro (kinderen t/m 12 jaar hebben er gratis toegang).


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com