OWK 1 blijft op een gelijkspel steken tegen titelkandidaat DOS 1

LEEK – OWK 1 heeft afgelopen zaterdag in de Rodenburghal in Leek gelijk gespeeld tegen DOS 1 uit Westbroek; 27-27. Voor de wedstrijd had de ploeg van Jeha Mulder wellicht voor dit resultaat getekend, maar na een 16-11 ruststand in het voordeel van OWK waren de druiven aardig zuur na de wedstrijd.

De eerste helft
OWK speelde een fantastische eerste helft. Voor het eerst dit seizoen speelde de Oostwolmers het dynamische korfbal waar de ploeg bekend om stond, waar het aanwezige publiek zichtbaar van genoot. Ze schoten uit de startblokken en het eerste aanvalsvak met Tessa, Femke, Arjan en Sicco maakte uit de eerste twee aanvallen evenveel goals.

Dos (W), één van de twee titelkandidaten, moest gedurende de hele eerste helft in de achtervolging. Tot aan de 8-7 ging de wedstrijd aardig gelijk op, waarna OWK het initiatief naar zich toe trok en maar liefst vijf goals op rij maakte. Verdedigend hadden ze het fantastisch op orde, waarbij het befaamde ‘verdediging met press’ goed werd uitgevoerd door met name het tweede aanvalsvak bestaande uit Annelies, Nicole, Niels en Gert.

Bovendien bleef het aanvalsspel erg goed. Dankzij de fysieke kracht bij de heren van DOS, werd er gekozen om zonder een rebound te spelen. Lopende rebounds, veelal voorsnijden voor elkaar en heel veel schieten waren kenmerkende woorden in deze fase van de wedstrijd. OWK trok deze lijn door en mocht dan ook pauzeren met een 16-11 ruststand.

De tweede helft
Na de pauze trok OWK de vorm van de eerste helft door en leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Via een aantal vloeiende aanvallen stond het halverwege de tweede helft comfortabel voor met 23-17. Echter stond DOS bekend om een ploeg te zijn die ook erg makkelijk kan scoren. DOS richtte zich nog één keer op en wist via erg veel strafworpen toch weer terug te komen in de wedstrijd.

Hoewel enkele hiervan discutabel waren, had OWK zich überhaupt niet moeten laten verleiden om in deze situatie te komen. Het spel van OWK werd wat zenuwachtiger en het spel werd wat statischer. DOS rook bloed en kroop puntje voor puntje dichterbij. Op vier minuten voor tijd maakte de Westbroekers daadwerkelijk gelijk en werden de laatste minuten een ware thriller; 25-25.

OWK kon zich gelukkig nog één keer oprichten en maakte binnen een minuut twee goals. Toch bleek dit niet genoeg; op 11 seconden voor tijd maakte een Dos-dame gelijk. Coach Jeha Mulder nam nog een time-out om af te spreken hoe de resterende seconden ingevuld moest worden; dit bleek tevergeefs. Gescoord werd er niet meer, en zodoende bleef het gelijk; 27-27.

Hoewel de tegenstander bekend staat om een geweldige ploeg te hebben, voelt dit toch echt wel als een verloren punt. Echter, OWK moet ook moed putten uit het fantastische spel wat ze tot aan 10 minuten voor tijd lieten zien. Zowel OWK als DOS gaan de kerst in met 5 punten uit vier wedstrijden, wat goed is voor een 2e plek achter koploper Unitas. Voorlopig wordt er even niet gekorfbald. Op zaterdag 11 januari staat de uitwedstrijd tegen ASVD uit Dronten op het programma. Voor nu genieten van de drie vrije weekenden!

Back to top button