WESTERKWARTIER – Inwoner Henderika van der Velde uit Tolbert is afgelopen week een petitie gestart tegen de verhoging van het vastrecht van het huisvuil dat met 30% gestegen is in het Westerkwartier. Inmiddels is deze zo’n 3000 keer ondertekend.
In 2019 bedroeg het vastrecht in de gemeente Westerkwartier nog €122. Vanaf 2020 is dit gestegen naar €161. Daarnaast is het variabele tarief veranderd van 0,35 euro per kilo naar 0,25 euro per kilo gft-afval en 0,45 euro voor een kilo restafval.

Bij de petitie schrijft van der Velde: “Gemeente Westerkwartier heeft het vastrecht van het huisvuil verhoogd met 30%! Wanneer dit gerelateerd zou zijn aan de indexering (2,5%) of inflatie dan zou het terecht zijn maar deze extreme verhoging overschrijdt dit volledig. Iedere ingezetene van de gemeente Westerkwartier is dit verschuldigd. Of men er gebruik van maakt of niet. Wij verzoeken de gemeente Westerkwartier dan ook deze extreme verhoging te verlagen zodat deze lager of net zo hoog zal zijn als de indexering van 2,5%”

Indienen bij de gemeente
Met deze petitie vraagt van der Velde de overige inwoners deze te tekenen ter protest van deze verhoging. Dit kan tot 12-04-2020, daarna zal deze worden ingediend bij de gemeente Westerkwartier. Klik hier om naar de pagina van de petitie te gaan.

Lees ook: Veel vragen omtrent de nieuwe afvalroutes voor 2020; nieuwe afvalkalender beschikbaar

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com