CBS Rehoboth uit Oldekerk winnaar Basisschoolschaakkampioenschap Westerkwartier

WESTERKWARTIER –  CBS Rehoboth uit Oldekerk is de verdiende winnaar van het Basisschoolschaakampioenschap 2020 van het Westerkwartier.

Ook in 2019 wist de school  als bovenste te eindigen van het eerste formele kampioenschap, terwijl het een jaar eerder al het informele Westerkwartiertoernooi had gewonnen. Het BSK werd dit jaar in de basisschool SLS De Stapsteen gehouden, wat als een prima locatie werd ervaren. Nieuw was het Zwitserse speelsysteem, waarbij de computer teams die ongeveer evenveel punten hebben, tegen elkaar laat schaken. Na zeven ronden kon de eindstand opgemaakt worden, en de prijzen worden uitgereikt.

CBS Rehoboth won alle zeven wedstrijden en kwam daarmee op 14 matchpunten en 25,5 bordpunten. Dit gebeurde met de volgende jeugdschakers: Mark, Wouter, Mike, Twan en Roel. Als tweede met 12 matchpunten en 18 bordpunten, eindigde CBS De Wegwijzer uit De Wilp. De zilveren medailles waren voor Arthur, Bowe, Jeuran en Sem.

De derde plaats van voor het thuisspelende team SLS De Stapsteen met 9 matchpunten en 14 bordpunten; behaald door Yazan, Mohammed, Steff en Bjorn. Rehoboth nam de Westerkwartierwisselbeker mee naar school, en mag als kampioen sowieso mee doen aan de halve finales van de Noordelijke Schaakbond op zaterdag 14 maart 2020.