OWK leidt onnodig verlies in Assen

ASSEN/OOSTWOLD – Na de belangrijke winst vorige week tegen Wit Blauw reisde OWK afgelopen zaterdag met vertrouwen naar Assen, waar AVO wachtte als volgende tegenstander.

De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd verloren en met in het achterhoofd dat er nog nooit in de Marsdijkhal werd gewonnen, wist OWK dat het waarschijnlijk een lastige wedstrijd zou gaan worden. Echter werd er de laatste twee wedstrijden goed gespeeld en ook de trainingen bieden vertrouwen waardoor de ploeg ervan overtuigd was een goede prestatie te kunnen neerzetten.

OWK begon goed aan de wedstrijd en al snel stond er een 0-2 stand op het scorebord. AVO deed echter snel iets terug en de eerste helft bleven de ploegen dicht bij elkaar. Op 12-10 leek de thuisploeg een gaatje te slaan, maar OWK liet zich niet van de wijs brengen en kwam weer langszij om daarna zelfs met één punt voorsprong de rust in te gaan, 14-15.

Na de rust had OWK goede kansen om het verschil meteen naar twee te brengen, maar helaas werden deze niet benut. Hierdoor kwam AVO langszij en ging het weer om en om, waarbij OWK steeds als eerst scoorde en op 18-20 eindelijk het verschil naar twee kon brengen. De ploeg voelde dat het nu tijd was om door te drukken, maar helaas stokte het aanvallend in het tweede aanvalsvak, waardoor AVO weer terug kon komen in de wedstrijd. De thuisploeg scoorde maar liefst zes keer op rij zonder dat OWK hier iets tegenover zette. In deze belangrijke fase werden vele mooie kansen gemist en ook twee strafworpen gingen er niet in.

De ploeg probeerde alles om de wedstrijd nog om te keren en dit lukte bijna door drie scores op rij waardoor er met een minuut te spelen toch nog een 24-23 stand op het scorebord stond. AVO speelde de wedstrijd echter alsnog goed uit en OWK stond met lege handen.

Een zuur verlies waardoor OWK echt naar beneden moet kijken en na de voorjaarsvakantie alle zeilen moet bijzetten om bij de onderste twee plekken vandaan te blijven. Hierbij kan de ploeg alle steun gebruiken.

Na een korte pauze, staan zaterdag 29 februari de volgende wedstrijden op het programma. OWK speelt dan met alledrie de seniorenteams in de Topsporthal te Leek (let op: dus niet in de Rodenburghal). Om 12.10 uur speelt OWK 3 tegen ROG 4 met aansluitend OWK 2 en 1 tegen Amicitia.