LANDELIJK – Zondagmorgen rond half 12 is in heel Nederland een NL-Alert uitgezonden waarin de overheid nogmaals benadrukt om 1,5 meter afstand van elkaar te houden omdat de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het NL-Alert luidt als volgt: “Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis! Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.”

In Nederland zijn nu tot 21 maart 3631 mensen positief getest, 136 patiënten zijn overleden.

Bezorgdheid politiek
De beelden van volle parken en drommen bij de bouwmarkten wekken bezorgdheid bij de politiek. Van links tot rechts roepen politici op afstand te houden tot andere mensen. De mensen die zich niet aan de regels houden hebben er persoonlijk waarschijnlijk het minst last van, maar de risicogroepen hebben dat wel.

Verzorgingstehuizen hebben afgelopen week hun deuren noodgedwongen moeten sluiten waardoor bezoek momenteel niet meer mogelijk is. Dit alles om de oudere, kwetsbare mensen te beschermen.

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com