LEEK – Door de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, ligt de interne competitie van de schaakclub Leek sinds 6 maart j.l. stil.

Ook alle competitiewedstrijden van de KNSB en de NOSBO zijn tot nader order geannuleerd. De schaakclub Leek zit echter niet stil en organiseert voor haar leden op vrijdagavond 27 maart 2020 een online schaaktoernooi. De club heeft via de KNSB op www.Chess.com een eigen domein voor leden van de schaakclub Leek. Leden kunnen zich met een gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden voor deelname aan het online toernooi. Mocht het toernooi een succes worden, dan overweegt het bestuur om ook toernooien voor de jeugdleden en niet-leden te organiseren. Houdt u hiervoor de website www.schaakclubleek.nl in de gaten.

Mogelijk groeit het uit tot een online schaakkampioenschap van het Westerkwartier. Hoewel schaken dus een prima sport is om via internet te spelen, verlangen de leden er toch naar om elkaar weer in levende lijf achter het schaakbord te ontmoeten. Dit om het motto van de schaakclub Leek “fanatiek schaken gecombineerd met gezelligheid”, recht te kunnen doen.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com