Overlast of problemen met de buren tijdens de coronacrisis? Buurtbemiddeling Westerkwartier houdt telefonisch spreekuur

WESTERKWARTIER – Buurtbemiddeling helpt buren en buurtgenoten om hun onderlinge problemen op te lossen en de onderlinge communicatie te verbeteren.

Samenleven met elkaar kan soms lastig zijn
Door de coronacrisis zitten mensen veel thuis en hoor en zie je meer van elkaar, bijvoorbeeld:

  • kinderen die niet naar school kunnen, maar wel hun energie kwijt moeten;
  • de buurman die deze thuisperiode aangrijpt om de tuin eens goed onder handen te nemen terwijl u net even niet lekker in uw vel zit;
  • de buurvrouw die nu thuis aan fitness doet, in plaats van in de sportschool.

Ook kan het zijn dat u zelf minder sociale contacten buiten de deur heeft en de muren soms op u af komen.

Huisbezoeken
Door de maatregelen vanuit de overheid is het voor Buurtbemiddeling Westerkwartier tijdelijk niet mogelijk om bij u thuis te komen, maar  ze willen u, als inwoner van de gemeente Westerkwartier, wel de mogelijkheid blijven bieden om met iemand te overleggen.

Ervaart u overlast, ergert u zich aan uw buur of zijn er andere zaken in de buurt waar u last van heeft dan kunt u ons bellen om samen te overleggen. Wat kunt u doen, wat zijn mogelijke wegen of oplossingen, welke tips of adviezen zijn er om beter met uw buren om te gaan en zij met u? Soms is het gewoon prettig om te praten over wat er speelt. Buurtbemiddeling Westerkwartier staat voor u klaar.

Contactmogelijkheden

Algemene informatie
Buurtbemiddeling helpt buren en buurtgenoten om hun onderlinge problemen op te lossen en de onderlinge communicatie te verbeteren.

  • Buurtbemiddeling gebeurt op vrijwillige basis en kan nooit worden opgelegd door een (justitiële) instantie, gemeente, politie of zorginstelling.
  • Buurtbemiddeling is vertrouwelijk. Dit betekent dat alles wat er besproken wordt niet wordt gebruikt of doorverteld.
  • Deelname aan Buurtbemiddeling is gratis en laagdrempelig.

   
Back to top button