PROVINCIE – De Veiligheidsregio Groningen heeft het natuurbrandrisico in de provincie Groningen verhoogd van fase 1 naar fase 2. Fase 2 geeft aan dat het al langere tijd droog is in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind.

Stookverbod
De verhoging van het natuurbrandrisico naar fase 2 betekent dat nu ook het verbranden van snoeihout niet is toegestaan. Binnen de nog geldende regelgeving voor het grondgebied van de voormalige gemeente Grootegast zijn hiervoor enkele ontheffingen verleend. Voor paasvuren waren eerder al de ontheffingen ingetrokken vanwege de coronacrisis.

Wat kunt u doen?
Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook de medewerking van inwoners en ander publiek om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Wees alert en meld verdachte zaken meteen via 112.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.brandweer.nl/natuurbrand en www.natuurbrandrisico.nl.

Lees ook: Verbod op paasvuren en geplande boerderijbrand in het Westerkwartier vanwege droogte


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com