WESTERKWARTIER – In deze onwerkelijke tijd dat mensen met een verstandelijke beperking en hun verwanten niet of nauwelijks bij elkaar op bezoek kunnen, is de mogelijkheid tot videobellen een mooie oplossing om elkaar toch te kunnen zien.

Nu is er ook een groep verwanten die niet de mogelijkheden heeft om dit te kunnen doen. Ze weten niet hoe dit moet of hebben hiervoor de middelen niet. Dankzij een donatie van KPN en helpdigitaal.nl zijn er tablets met een simkaart beschikbaar gesteld aan De Zijlen.

De Zijlen heeft inmiddels een aantal tablets aan familieleden van cliënten gegeven. Hierbij leert een medewerker van De Zijlen hen ook hoe te videobellen. Eerst wordt er even geoefend met de instructeur en daarna kan men bellen met de verwant bij De Zijlen. Dit bracht veel emoties teweeg, variërend van tranen tot een brede lach. Beeldbellen brengt mensen weer in contact en in verbinding met elkaar.

De Zijlen heeft nog een aantal tablets beschikbaar voor mensen betrokken bij De Zijlen. Zij kunnen contact opnemen via 0594-850100.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com