LEEK – Precies vandaag staan Ton & Janna Lietmeijer 40 jaar op de verschillende weekmarkten in de provincie, waaronder donderdags in Leek.

Ton en Janna hebben elkaar leren kennen op de markt waar ze allebei werkten. Al snel konden ze de marktkraam met sokken en ondergoed, waar Ton als 20 jarige jongen werkte, overnemen omdat zijn baas in 1980 ging emigreren naar Canada. In datzelfde jaar zijn ze ook getrouwd.

Ze staan nu al 40 jaar samen op de markt met sokken en ondergoed en hebben 8 markten per week. In Ten Boer, Leens, Eelde, Leek, Grootegast, Zuidlaren, Uithuizen, en Uithuizermeeden.

Door weer en wind
Ze houden het zo lang vol omdat ze niet stil kunnen zitten, ze zijn echte ondernemers in hart en nieren. Ton is in 40 jaar nog nooit 1 dag thuis gebleven door ziekte bijvoorbeeld. Door weer en wind, ook al is het min 20 is en ligt er een meter sneeuw, ze gaan naar de markt. Al ze fit en gezond blijven, gaan ze vast nog wel een jaar of 5 door.

Nieuwe marktkraam
Ton heeft ook zelf een nieuwe marktkraam gebouwd omdat de oude aan vervanging toe was, de nieuwe kraam kost veel minder tijd om op de markt op te bouwen en ze staan niet meer op de straat maar in de kraam.

Tweelingbroer
Ton zijn tweelingbroer staat ook op de markt wat nog wel eens voor vreemde reacties zorgt, klanten kochten net sokken bij Ton en 3 minuten later lijkt hij ineens ook bij de kaasboer te staan, erg grappig aldus dochter Marieke.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com