RODEN – Op de rotonde nabij de Roderweg tussen Roden en Nieuw-Roden is zondagmiddag een bedrijfsbusje op zijn zijkant terecht gekomen na een botsing tegen een boom.

Het eenzijdige verkeersongeval gebeurde omstreeks twintig voor één. De hulpdiensten waren groots uitgerukt waaronder een tankautospuit van brandweer Roden, meerdere politie eenheden, een ambulance en daarnaast ook het Mobiel Medisch Team (MMT) dat met de traumahelikopter ter plekke kwam om medische assistentie te verlenen aan het aanwezige ambulancepersoneel.

De bestuurder wist na het ongeval zelfstandig uit het voertuig te komen. De man is eerst op straat behandeld en in de ambulance verder gecontroleerd op zijn verwondingen. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Volgens meerdere getuigen was de bestuurder mogelijk onder invloed, dit is echter nog niet bevestigd door de politie.

De bestuurder is na het ongeval met onbekende verwondingen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, dit gebeurde onder politie begeleiding omdat de bestuurder agressief gedrag vertoonde. Daarnaast is de man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl