LEEK – Afgelopen donderdag heeft de politie in het Westerkwartier een aantal jongeren in Leek getroffen.

Ze gebruikten lachgas en na onderzoek in de auto zijn er ook pillen aangetroffen. De politie heeft de pillen direct in beslag genomen. Deze zijn voor nader onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Aldus Teamchef Gerard de Jonge;  “Een slechte zaak, maar wel goed dat er nu zicht op is.”

Lachgas
De politie in het Westerkwartier vond eerder, op zaterdagmiddag 30 mei, op het parkeerterrein bij Nienoord erg veel lachgaspatronen en ballonnen die daar achtergelaten waren. Lachgas gebruiken is niet verboden volgens de wet, maar is wel schadelijk voor je hersenen. Gebruik geen lachgas als je deelneemt aan het verkeer. Het kan effect hebben op je gedrag en rijvaardigheid. De politie kan je bekeuren voor gevaarlijk rijgedrag.