RODEN – UPDATE 22:55 uur: Tijdens en na de uitzending van #OpsporingVerzocht zijn tot nu toe 10 tips binnengekomen na het tonen van de beelden van de verdachte. Hierbij zijn ook namen genoemd. De recherche onderzoekt deze tips.

De politie heeft vanavond in Opsporing Verzocht beelden getoond van de verdachte van een ernstige zedenzaak in Roden. De man wordt ervan verdacht een jong meisje seksueel te hebben misbruikt op maandagmiddag 15 juni.

Op maandagmiddag 15 juni 16.30 speelde het meisje met haar vriendinnetje toen zij in een steeg tussen de Aukemastraat en het Nijlandspark werd aangesproken door een nog onbekende man. Het meisje is vervolgens seksueel misbruikt. Wat het kind exact is overkomen, kan niet worden gemeld. De exacte feiten zijn namelijk belangrijk voor het onderzoek en, bovenal, de privacy van het meisje.

Bewakingsbeelden
Opsporing Verzocht heeft vanavond aandacht geschonken aan deze zedenzaak en daarbij de onderstaande beelden laten zien.  De uitzending van Opsporing Verzocht begon vanavond om 20.35 uur op NPO1.

Signalement

  • Blanke man
  • kort, blond haar
  • reed op een donkere herenfiets.

Hij had een blauw shirt aan met op de schouders een wit vlak, mogelijk een merklogo. Weet u meer over dat shirt, geef het door via het online tipformulier.

Getuigenoproep
De onbekende fietser passeerde die maandagmiddag een aantal mensen op straat en moest op een bepaald moment uitwijken voor een auto. Laat het weten als u hem heeft gezien en meer over hem kan vertellen. Heeft u hem aan de kant van het Nijlandspark de steeg uit zien komen, meld het alstublieft.

Ook als u van andere kinderen signalen opvangt dat zij mogelijk door een onbekende man zijn of worden benaderd, komt de politie graag met u in contact. Dit kan ook via 0900-8844.

Foto’s/video: Opsporing Verzocht