LANDELIJK – Door het tropische zomerweer kunnen (later) in de middag en avond lokaal pittige onweersbuien ontstaan. Doordat de buien traag trekken is veel regen in korte tijd mogelijk en ook de wind kan uithalen tot 75 km/uur.

De felste buien zijn waarschijnlijk voor het zuidoosten en oosten, maar ook op andere plaatsen dreigt onweer. De komende dagen is de kans op stevige onweersbuien groter en uiteindelijk wordt de echte hitte verdreven.
Het is al dagenlang tropisch warm tijdens deze hittegolf en de hitte houdt tot het eind van de week aan. De lucht is vochtig en daardoor voelt de hitte ook benauwd en drukkend aan. Vanwege die hoge luchtvochtigheid neemt de kans op enkele stevige onweersbuien toe.

De zon schijnt op veel plaatsen flink. Lokaal is er wat hoge bewolking en geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling. Vooral vanmiddag kunnen deze uitgroeien tot lokaal stevige onweersbuien. Bij deze buien is kans op hagel, windstoten tot ongeveer 75 km/uur en veel regenwater in korte tijd met kans op wateroverlast. De grootste kans op buien maakt het zuidoosten en later ook het oosten van het land.

Komende dagen op meer plaatsen onweersbuien
Donderdag en vrijdag wordt de echte hitte verdreven door enkele stevige regen- en onweersbuien. Opnieuw is bij de zwaarste buien kans op hagel, windstoten en veel regenwater in korte tijd. Donderdagochtend is lokaal al een onweersbui mogelijk. In de middag volgen vanuit het zuiden stevige buien en is overal in het land kans op gedonder. De temperatuur stijgt naar 29-31 graden in het westen en naar 31-33 in het binnenland. Vrijdag is de ergste hitte verdreven en liggen de maxima tussen 25 en lokaal nog 30 graden.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com