LEEK – Vele bewoners van de Lindensteinlaan in Leek zijn de hardrijders beu en vragen via social media om actie bij de gemeente en politie Groningen.

“Wanneer wordt er een keer iets gedaan aan het idiote rijgedrag op de Lindensteinlaan in Leek. Moet één van onze kinderen of onszelf eerst iets overkomen voordat er ingegrepen wordt? Heb het nog niet eens over de overlast van de racemonsters.” Schrijft een bewoner via Twitter naar de gemeente, politie en InfoLeek.

Politie controles
Een woordvoerder van de gemeente reageert vervolgens; “We krijgen inderdaad verschillende meldingen van inwoners die aangeven dat er veel te hard wordt gereden op de Lindensteinlaan in Leek. We hebben de politie verzocht hier vaker snelheidscontroles te houden.”

Weg niet geschikt
Dat het er te gevaarlijk is roepen bewoners van de Lindensteinlaan in Leek al jaren. Het is er veel te druk. Ook is de Lindensteinlaan niet gemaakt om als doorgangsweg naar de A7 te dienen. De weg is te smal, heeft teveel uitritten en drukke kruispunten voor het steeds toenemende verkeer.

Vele ongelukken
In drie (2016-2018) jaar tijd zijn in Leek 277 ongelukken geteld. 30 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Een kruispunt op de Lindensteinlaan is met 4 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van het dorp en zelfs van de gemeente.

Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws in 2019 heeft geanalyseerd. Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com