WESTERKWARTIER – Inwoners van het Westerkwartier konden deze zomer hun eigen gemeente beter leren kennen door op stap te gaan in het Westerkwartier. Om hen een idee te geven wat er allemaal te ontdekken is, heeft de gemeente huis-aan-huis een wandel- en fietskaart verspreid.

De afgelopen weken vroeg de gemeente via Facebook en Instagram tips om het Westerkwartier nog beter te leren kennen, bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen of een bezoek aan een museum. Elke week kon je kans maken op een dinerbon voor twee personen. De winnaars hebben vandaag uit handen van wethouder Elly Pastoor en Jan Oomkes voorzitter van Ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier hun prijs in ontvangst genomen. De prijs is ter beschikking is gesteld door ondernemers uit het Westerkwartier en de Ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier.

De winnende tips:
De Leukste tip om te bezoeken/doen in het Westerkwartier komt van Ramona Mulder en is de kanotocht van Lettelbert naar Leek. Sportieve en avontuurlijke ontspanning voor jong en oud. Vanuit het lieflijk gelegen Lettelbert kunnen prachtige kanotochten worden gemaakt van 1 uur tot een hele dag. http://www.lettelbert.com/watersportcentrum

De tip voor het leukste uitje voor kinderen in het Westerkwartier is wandelen en spelen op het Curringherveld en komt van Renate Cazemier. Rugzak met eten, picknickkleed, een goed humeur en mooi weer. Meer heb je op het Curringherveld niet nodig. In dit unieke oude cultuurlandschap zorgen vele vrijwilligers voor een perfecte plek om te spelen en ontdekken. Op het natuurontdekpad leer je van alles over de natuur en goed opletten; kabouters wijzen de weg! Maar alleen spelen in natuurlijke speeltuin kan natuurlijk ook! www.cenhek.nl

De allerleukste tip voor een fietsroute is die van Jantina Postma door het Middag Humsterland. Zij onderbreekt haar fietstocht graag voor een picknick met prachtig uitzicht over de weilanden en de koeien en stopt in Garnwerd voor een ijsje. Bekijk de fietsroute via www.westerkwartier.nl/toerisme

Museumplein Grootegast (Legiomuseum, Victory museum en Drukkerijmuseum) werd het meest werd genoemd als mooiste museum. Uit alle inzendingen voor het Museumplein hebben we Nynke Oord gekozen als winnaar voor deze week. www.museumpleingrootegast.nl

De allerleukste wandeltip is wandelen bij de Coendersborg in Nuis en komt van Albert Bard Pruisman. Bekijk de wandelroute via www.westerkwartier.nl/toerisme

De allerleukste tip over de mooiste plek in het Westerkwartier kwam van Teats Wiersma en ging over het natuurgebied Balktil bij Noordwijk. Teats Wiersma waant zich in het FriesGroningse Amazonegebied door deze kronkelende meander, vol met bijzondere vogels. Kanovaren en helemaal niets dan dieren om je heen. Een onbekend plekje: kano Natuurgebied Balktil bij Noordwijk. Omringd door water en weilanden, reigers en ooievaren en durf je langs de Langhoorn koeien die ook verkoeling zoeken in het water? Zo vaar je rustig richting natuurgebied de Oude Riet te Boerakker. Dit water heet de Oude Diep. Bekijk alle ingezonden tips en meer ideeën op www.westerkwartier.nl/toerisme

Foto: Gemeente Westerkwartier