RODEN – Enjoy Events en SoundLink slaan de handen ineen en organiseren op 29 augustus een heuse drive-in bioscoop op het evenemententerrein in Roden.

Met dank aan de evenementen coördinatoren van de Gemeente Noordenveld kan Roden als één van de eersten in Nederland aankondigen dat de zo zeer gewenste drive-in bioscoop een feit is, en zo zet het dorp zichzelf prachtig op de kaart deze zomer. Op een enorm LED-scherm van zes bij tien meter zullen die dag drie filmvertoningen plaatsvinden. Per filmvertoning kunnen er door dit enorme scherm wel 200 auto’s op het terrein. Dat het niet donker is maakt helemaal niets uit, want dit scherm is zo krachtig dat het tijdens avondevenementen slechts op 20-30% draait.

Om 14uur zal er een kindermatinee zijn: De Leeuwenkoning (Lion King), om 18uur speelt de klassieke favoriet Grease en om 21:30uur hebben we James Bond Spectre op het menu staan voor degenen die van actie houden.

Zes uur ’s avonds is misschien een beetje een rare tijd, maar na de film moet het veld eerst volledig ontruimd, voordat de nieuwe bezoekers hun bolide kunnen neerzetten. Alles moet corona-proof natuurlijk.

Gelukkig is Roden rijk aan horecagelegenheden die heerlijke “dinner and a show” menu’s te bieden hebben om voor of na de film van de genieten. Deze restaurants staan op een steenworp afstand van het evenemententerrein en vormen dan ook een geweldige foodcourt voor de filmbezoekers.

In plaats van foodtrucks op het terrein kan men een heerlijke take-away maaltijd bestellen voor tijdens de film, of een lekker diner nuttigen op een van de prachtige terrassen.

Ook steunen lokale ondernemers het initiatief en krijgen zij hier promotie voor terug in de aankondigingen en tijdens het event. De Kampeerhal Roden, Opel Dealer Liewes Roden, De Vries XL, B. C. van Veenen Fysiotherapie, Tuincentrum Roden, Rijpma Automaterialen, Volksvermaken Roden en de regionale weekbladen zijn al een enorme steun, maar meer ondernemers kunnen zich nog steeds melden bij de organisatie.

Samen staat Roden zo sterk om elkaar te steunen en vertier te bieden in deze bizarre zomer. Volledig corona-proof, gezellig en weer eens wat anders!