LEEK – De strafzaak tegen een 50-jarige vader en een 39-jarige moeder die hun 16-jarige zoon op een stoel zouden hebben vastgebonden en hebben mishandeld, is vrijdagochtend door de politierechter stilgelegd aldus DvhN.

Vanwege de ernst van deze zaak heeft de politierechter deze doorverwezen naar de meervoudige strafkamer waar drie rechters zich opnieuw over de zaak gaan buigen.

Opmerkelijk
Het gaat om een nogal opmerkelijke strafzaak. In augustus 2019 zouden de ouders op een zondagochtend hun kind op een stoel hebben gezet en met zogenaamde ty-raps (kabelbinders) hebben vastgebonden. Pas maandag werd de jongen losgemaakt, kort voor de komst van de politie. Nadat de agenten vertrokken, werd de jongen opnieuw vastgebonden, zo luidt de verdenking. Daarna zou hij tot dinsdag vastgebonden hebben gezeten.

Mishandelingen
Terwijl hij op de stoel vastzat zou de jongen met een schroevendraaier in zijn benen zijn gestoken en met een ijzeren staaf zijn geslagen. De vader ontkent de mishandelingen en zei dat ze vooral met elkaar hebben gepraat.

Geluidsfragmenten
De vriendin van de jongen kreeg geluidsfragmenten van hem toegestuurd die ze vervolgens doorgestuurd heeft naar de politie. Daarnaast is er een filmpje waar de verwonde rug van de jongen op te zien is. De rechter besliste dat het stel psychologisch moet worden onderzocht.

Meer informatie over deze opmerkelijke strafzaak vind je hier.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com