GROOTEGAST – Herberg In De Groote Gast in Grootegast heeft vanaf vrijdagavond 11 september om 18.00 uur zijn deuren voor een week moeten sluiten.

Voorzitter Koen Schuiling van de Veiligheidsregio Groningen heeft daartoe besloten omdat de horecagelegenheid de coronaregels herhaaldelijk heeft overtreden. Hij heeft daarmee gehoor gegeven aan een verzoek van burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier. Dit verzoek volgde nadat bij meerdere controles was gebleken dat in Herberg In De Groote Gast de 1,5 meter regel niet in acht wordt genomen en niet wordt voldaan aan de verplichting een aangewezen zitplaats in te nemen.

Ook na meerdere waarschuwingen werden geen verbeteringen van de naleving van de regels waargenomen. Het bijbehorende aanwijsbesluit is gepubliceerd op de website van de Veiligheidsregio Groningen. Het besluit vervalt op vrijdag 18 september 2020 om 18:00 uur.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com