LEEK – Na maanden van stilte door het coronavirus mochten de hoenders en konijnen zich zaterdag 12 september weer van hun beste kant laten zien.  Aan de beurt waren de dieren die dit jaar zijn geboren en dus de belofte  zijn voor de toekomst.

De keuring werd gehouden in de manege van stal lucaswolde in Lucaswolde en was zonder publiek om zo aan alle eisen rondom corona te kunnen voldoen. 100 dieren waren ingeschreven en  de keurmeesters hadden er een pittige klus aan om de winnaar hier uit te zoeken. De kwaliteit was over het algemeen erg goed te noemen.

Bij de grote hoenders werd kampioen een welsumer haan van Dhr. Veenema uit Marum. Met een hen werd hij teven reserve kampioen. Een aanmoedigingsprijs ging naar het jeugdlid Lana Jansens uit Norg met een brahma columbia haan.

De dwerghoender kenden een waardig kampioen in de grubbe baard kriel haan van dhr. Roelfsema uit Leek. Tweede werd hier een java kriel hen van dhr. Klok uit Grootegast. Dhr  Gosliga uit Zevenhuizen kreeg de aanmoedings prijs voor zijn australorp zwarte haan. De konijnen werden in 2 leeftijdsklassen gekeurd. Dieren geboren voor 31 maart werden gekeurd in de A-klasse en de jongere dieren in de B-klasse.

Grote winnaar in de A-klasse werd een rex castor ram van het jeugdlid Jordi de Jong uit Grijpskerk, met maar liefst een F97 werdt hij kampioen bij de konijnen. Ook zijn andere drie ingezonden dieren werden bekroond met een F. Dhr. Tjoelker werd tweede met een witte van hotot ram met ook een  mooie F 96.5. Een engelse hangoor van Dhr. Vinkers uit Tolbert kreeg een aanmoedigings prijs.

In de B-klasse werd een Hollander konijn van Dhr.  Postmus uit Haren de mooiste en was de nederlandse hangoordwerg van Comb. Jongstra uit Siegerswoude reserve kampioen. Mevr Span-Lieuwes uit Noordwijk kreeg een aanmoedigingsprijs voor haar leeuwenkopdwerg.

Ondanks vele afgelastingen van tentoonstellingen hoopt ’t Hollandertje haar jaarlijkse grote show op de locatie wel te kunnen houden, deze zal dan worden gehouden op zaterdag 7 november. Uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende regels rondom corona.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com