Volop activiteiten en initiatieven in De Schutse in Leek de komende jaren

LEEK – Vrijwilligers en verenigingen (waaronder De Hulpkring, Digiplein, sportieve- en recreatieve verenigingen) hebben met ondersteuning van Sociaal Werk De Schans en de Tintengroep gewerkt aan het behoud en verder ontwikkelen van De Schutse in Leek.

Zij hebben daar de afgelopen maanden de nodige energie in gestoken in samenwerking met de beheerder. De Schutse is een centrale ontmoetingsplek in het dorp, waar diverse activiteiten plaatsvinden en waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Het is ook geschikt voor inwoners als één van de toegangsmogelijkheden tot andere welzijnsvoorzieningen en zorg.

Activiteiten
Voor de invoering van de coronamaatregelen waren diverse nieuwe activiteiten ontwikkeld zoals eten met vrijwilligers, het Oog café, diverse markten, fietsclinics, weerbaarheidstrainingen en activiteiten voor en door jongeren. Met inachtneming van de coronamaatregelen is een aantal bestaande activiteiten zoals biljarten en jeu de boules inmiddels ook weer opgestart.

Het college van de gemeente Westerkwartier wil structureel (in ieder geval tot 1 januari 2024) ruimte blijven bieden voor het uitvoeren van de bestaande en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven van inwoners in De Schutse.

Verantwoordelijk wethouder Bert Nederveen: “De Schutse neemt een belangrijke plaats in voor inwoners in Leek.  Met de inzet van de vrijwilligers, de betrokken verenigingen en De Schans en de activiteiten en initiatieven, die zij ontwikkelen, kan de Schutse een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van de inwoners in Leek.”

   
Back to top button