PROVINCIE – Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd terug bij af. Dat willen we voorkomen.

Het Rijk heeft daarom maatregelen aangekondigd, die in alle acht de regio’s, dus ook in Groningen, vanaf zondag 27 september 2020 om 18.00 uur gelden. De maatregelen zijn gelijk in de hele regio Groningen.

  • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden. Hiermee komt de toegangsstop die op vrijdag en zaterdag gold binnen de Diepenring in de stad Groningen te vervallen. Deze maatregelen gelden nu in de hele veiligheidsregio Groningen en zeven dagen per week.
  • Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel is een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
  • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers. Voor het melden van deze samenkomsten komt een digitaal formulier beschikbaar op veiligheidsregiogroningen.nl.

Meer informatie over de nieuwe maatregelen kun je hier vinden.

Daarnaast zijn enkele landelijke maatregelen in augustus aangescherpt.

  • Ontvang maximaal 6 personen in huis of in de tuin, exclusief kinderen tot en met 12 jaar en het eigen huishouden.
  • Blijf zo veel mogelijk thuis werken.
  • Thuisquarantaine wordt teruggebracht van 14 naar 10 dagen.

 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com