RODEN – Het bestuur van de Roder Boekenmarkt is volop in voorbereiding om de sorteerperiode en de boekenmarkt zo veilig mogelijk te laten verlopen voor vrijwilligers en bezoekers. Dat het dit jaar een andere markt wordt dan andere jaren mag duidelijk zijn.

De markt wordt gehouden van zondag 27 december t/m woensdag 30 december. Niet zoals andere jaren twee dagen, maar 4 dagen om zoveel mogelijk spreiding te realiseren. Iedere marktdag worden er boeken opnieuw aangevuld. Daarbij wordt gewerkt met tijdsloten. Hier komen wij in latere persberichten uitvoerig op terug.

Vanaf maandag 5 oktober tot en met zaterdag 28 november kunnen boeken, cd’s, lp’s, dvd’s en puzzels  weer worden ingeleverd bij CBN 122 (Ceintuurbaan Noord 122) De boeken kunnen van maandag t/m donderdag van 09.00 – 16.00  worden ingeleverd.

Gevraagde Boeken, LP’s, CD,’s, DVD’s, spellen, puzzels
Er worden boeken gezocht (geen studieboeken, encyclopedieën en woordenboeken). Ook zoeken ze LP’s, CD’s, DVD’s (geen zelfgebrande cd,s en dvd,s), spellen, complete puzzels. Door de corona maatregelen is de organisatie genoodzaakt een eenheidsprijs te hanteren, en daar passen dit jaar geen pockets in.

Net als andere jaren zijn er weer diverse inleverpunten. In Roden, Leek, Peize en Eelde is dit mogelijk bij de bibliotheek, en bij de wereldwinkels in Roden en Norg. In Veenhuizen kunnen de boeken worden ingeleverd bij het verenigingsgebouw. Voor actuele openingstijden van de diverse inleverpunten raadpleeg de websites.

Zoals ieder jaar is de opbrengst van de Roder boekenmarkt bestemd voor de Ghana werkgroep en de werkgroep Tsjernobyl (voor kinderen uit Wit-Rusland).