JOURE – Op het mooie sportcomplex de Hege Simmerdyk was het rustig om het veld. Een aantal Jousters staat, op 1,5 meter van elkaar, achter het hek van het sportcomplex. Ze hebben prima zicht op het veld en kunnen zo de wedstrijd prima volgen.

Door: Pieter van der Velde
Iemand van sc Joure loopt naar mij toe. Vol trots laat hij mij weten dat sc Joure in verband met het 100-jarig bestaan vandaag voor het eerst in het jubileumshirt speelt. En dat ziet er inderdaad gaaf uit! Als je op basis van de uitslagen een voorspelling moet gaan doen, is sc Joure een lastige. In de eerste competitieronde werd knap in en tegen Marum gewonnen met 1 – 2. En vorige week kreeg de ploeg uit Joure een oorwassing tegen ’t Fean’58. 7 – 1 verlies.

Op de bank zaten Menco Oedzes en Raymond Bolt. Beiden na een lange blessure weer bij de wedstrijdselectie. Omdat Marco Soeten ziek was achtergebleven in Leek was Thijn Holt, speler van de JO17-1, mee. Thijn, de jongste debutant in VEV’67 1 tot nu toe.

In de 6e minuut komt VEV’67 op voorsprong door Robin Elderman. Robin reageert alert op een klutsbal in de 16 meter; 0 – 1.

VEV’67 had op het middenveld moeite met het goed combinerende spel van sc Joure. Getuige de vele kleine overtredingen die ze nodig hadden om de aanvallen van sc Joure te voorkomen. Maar hierdoor lagen er ook weer kansen in de omschakeling. In de 22. minuut was Jeffrey Visser z’n man te snel af en speelde Rense Dijk op maat aan. En Rense wist wel raad met dit buitenkansje; 0 – 2.

En wie dacht dat sc Joure geknakt was, kwam bedrogen uit. Met goede combinaties probeerden de mannen in het wit/groen hun spitsen te bereiken. En daar zat bij sc Joure nu net de crux. De verdediging van VEV’67 gaf eigenlijk niks weg en bleef soeverein overeind. Maar dat wedstrijd nog niet gespeeld was, daar was iedereen het wel over eens.

Ook na de rust was het spelbeeld dat sc Joure het meeste balbezit had. Maar zoals iemand langs de lijn ze; “ ze grommen wel, maar bijten niet… “ In de 77e minuut gaf Mats Wolthuis Tom van Leeuwen een perfecte bal maar Tom stuitte op de keeper. Maar die moest een rebound toestaan die onberispelijk door Rense Dijk werd binnen geschoten.

Na de 0 – 3 was de geest wel uit de fles bij sc Joure en VEV’67 speelde de wedstrijd goed uit. Achter werd er niks weggegeven en als er even wat gas werd gegeven was het direct gevaarlijk. Stijn Veenstra kreeg loon naar werken door in de 81. de 0 – 4 aan te tekenen. Toen scheidsrechter Aartsen, die onopvallend en daardoor prima floot, de wedstrijd de geschiedenisboeken in floot, was de conclusie van assistent trainer Marcel Poll: “ Prima start van de competitie. Nul gehouden en nog ongeslagen. “

Zaterdag aanstaande speelt VEV’67 de derby tegen Zuidhorn. Normaal goed voor tientallen bezoekers uit Zuidhorn.

Maar door alle ellende met corona, zonder publiek.

Wel wordt de wedstrijd via ons YouTube kanaal middels een livestream uitgezonden. Maar met de toenemende besmettingen en zeer waarschijnlijk strengere regels is het te hopen dat de wedstrijd door kan gaan… Dat weten we volgende week.

Foto’s: VEV’67