LEEK – Vanwege het publieke succes en omdat de tentoonstelling over Anton Heyboer door de pandemie drie maanden later opende, wordt per 1 november een nieuwe tentoonstelling georganiseerd met latere werken van Anton Heyboer en foto’s van Nico Koster.

Van Anton Heyboer komt er nu ook later werk naar Nienoord, uit de periode dat hij een publiekslieveling was. We lenen opnieuw uit de TWIN Collectie van de gezusters Van Kleef, die bekend staat als een van de belangrijkste privé collecties en die dus publiekelijk zelden te zien is.

De foto’s van Heyboer zijn gemaakt door fotograaf Nico Koster, die met veel meer foto’s het nieuws haalde. Ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag nodigde Museum Nienoord hem uit om een brede keuze te maken uit zijn eigen collectie. Naast prachtige foto’s van Heyboer komen ongeveer 200 foto’s mee van mensen en gebeurtenissen in die tijd. Van de treinkaping bij De Punt tot de huldiging van AJAX, van Cruyff op bezoek bij Appel, Hermans in Parijs en Corneille in Cuba tot Lennon en Ono in het Amsterdamse hotelbed.

Uit solidariteit met Museum Nienoord bieden zowel de zusters Van Kleef als Nico Koster werken te koop aan. Dat is wat ons betreft al een actualiteit op zich!

Zondagmiddag 1 november leiden zij onze burgemeester Ard van der Tuuk informeel rond als hun eerste genodigde, waarna hij zal concluderen dat de tentoonstelling open is. Van der Tuuk nodigden zij spontaan uit, nadat hij in de vorige tentoonstelling opmerkte dat in Museum Nienoord niveaus en vormen van bewustzijn leven die voor iedereen inspirerend zijn. De gezusters Van Kleef zegden toe, de komende maanden af en toe gratis instaprondleidingen te komen geven aangezien we dus geen opening met genodigden kunnen organiseren. Nico Koster is er alleen op 1 november. Alle vier zijn zij bereid om u hiervoor of -na te woord te staan. Mocht u mij een tijdstip doorgeven dan maak ik een afspraak voor u.

Op zaterdag 31 oktober om 13.30 en 15.00 uur geven Trees en Willy van Kleef voor geïnteresseerde bezoekers een toelichting op hun werken. Opgave per mail via [email protected] . Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De tentoonstelling duurt t/m14 maart 2021 en is geopend op vrijdag t/m zondag van 12.00-16.30 uur. De richtlijnen van het RIVM worden gevold en dat betekent dat u uw bezoek vooraf kunt melden via ons ticket reservering op www.museumnienoord.nl