LANDELIJK – UPDATE 29-10: De 15-jarige Celine uit het Brabantse Berghem is weer terecht. Het meisje werd sinds vrijdag vermist en zou zich mogelijk in Groningen bevinden.

Ze is woensdagavond laat ongedeerd teruggevonden, en er is een verdachte aangehouden, laat de politie weten op Twitter.

Woensdagavond is er een AMBER Alert verspreid voor de vermissing van de 15-jarige Celine van Es die sinds 23 oktober 18:10 uur vermist wordt vanuit Berghem, Noord-Brabant.

De politie meldde eerder deze week dat de vermiste Celine mogelijk onder dwang is meegenomen en in de provincie Groningen verblijft.  De politie vraagt iedereen uit te kijken naar haar. De ouders van Celine maken zich ernstige zorgen over haar welzijn. De zaak kreeg dinsdagavond aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht op NPO 1.

Zorgwekkend gezelschap
Ze verkeert mogelijk in levensgevaar en is mogelijk in zorgwekkend gezelschap. Zij is het laatst gezien in de Schoolstraat in Berghem. Uit dat onderzoek blijkt nu dat Celine door een onbekende man, vlakbij haar woning is opgepikt. Vervolgens reden ze weg in een geel-groene Kia Picanto.

Celine is 1.65 meter lang en heeft blond haar en grijsgroene ogen. De laatste keer dat zij werd gezien, had ze een jack tot op de heup aan van Cool Cat. Dat jack is zwart met in de breedte een goudkleurige streep en heeft een capuchon met goudkleurige voering. Ten tijde van haar verdwijning droeg Celine een legging met een wit/grijs/zwart camouflagepatroon.

Vragen of informatie
Bel 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Of 112 bij spoed.

Foto: Politie & AMBER Alert, Het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen