TOLVERT – Op 7 december 1953 werd de eerste voorstelling gespeeld van Het Sprookje. Vanaf dat moment speelt Het Sprookje onafgebroken, elk jaar in december. Eerst werd er altijd gespeeld in het  Corsotheater, maar de laatste jaren op het toneel van De Postwagen in Tolbert.

Het is dan ook met pijn in het hart dat het bestuur voor het eerst in haar 67 jarig bestaan van Het Sprookje heeft moeten besluiten tot het niet door laten gaan van de uitvoering. Het Coronavirus heeft het bestuur tot dit besluit gedwongen.

Dit is betreurenswaardig voor alle spelers en vrijwilligers die Het Sprookje jaarlijks mogelijk maken, maar vooral voor de circa 1500 leerlingen van het basisonderwijs in de gemeenten Westerkwartier en Noorden veld en de overige 300 bezoekers, waaronder cliënten van De Zijlen, die de acht uitvoeringen met veel enthousiasme bezoeken. Dit jaar waren er plannen om voor het eerst een speciale uitvoering te spelen  voor dementerende mensen en hun mantelzorgers. Hopelijk kan dit plan volgend jaar wel gerealiseerd worden.

Dit jaar zal iedereen Het Sprookje dus moeten missen, maar alle spelers en vrijwilligers staan al te trappelen van ongeduld om er volgend jaar weer een betoverend optreden van te maken. De voorbereidingen voor de uitvoeringen in december 2021 zijn daarom al met het nodige enthousiasme gestart! Zij hopen U in december 2021  te mogen ontmoeten bij één van de voorstellingen in De Postwagen te Tolbert.