MARUM – Op de A7 tussen Frieschepalen en Marum is zondagochtend een man met zijn voertuig achterop zijn voorganger gebotst.

De brandweer van Marum werd evenals een ambulance en meerdere politie-eenheden opgeroepen om naar het ongeval te gaan. De brandweer hoefde niet in actie te komen. Ook de ambulance kon snel terugkeren omdat beide betrokkenen niet gewond bleken te zijn geraakt bij het ongeval.

De voorste auto werd bestuurd door een vrouw. De achteropkomende auto werd bestuurd door een niet-Nederlands sprekende man. Bij de man bestond het vermoeden dat hij onder invloed was. Daarom zijn bij de man een alcohol- en drugstest afgenomen. Van alcohol bleek geen sprake, wel testte de man positief op drugs. Hij is daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef zal worden afgenomen.

De snelweg van Drachten naar Groningen bleef tijdens de afhandeling van het ongeval beschikbaar voor passerend verkeer. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen afgesleept.

UPDATE 12:15 uur: Tijdens het bloedonderzoek op het politiebureau bleek dat de bestuurder een grote hoeveelheid drugs bij zich droeg. De man blijft ingesloten voor nader onderzoek.