LEEK/RODEN – Ludieke en unieke attracties thuisbezorgen en ter plekke op- en afbouwen. Daarmee wil Attractieverhuur Olivier het speelplezier terugbrengen in coronatijd.

Positiviteit thuis en in de tuin
“Wij geloven in de positiviteit van leuke attracties”, zegt initiatiefnemer Rommert Olivier. “Daarom bezorgen de we positiviteit graag thuis. Op verzoek verzorgen we ook de op- en afbouw.”

Door de coronacrisis gaan mensen minder vaak de deur uit. Allerlei bestemmingen zijn gesloten of slechts beperkt open. Bovendien geldt er een overheidsadvies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Daarom is ‘wandelen’ zowat de enige overgebleven ‘activiteit’ voor veel gezinnen. Attractieverhuur Olivier wil het lokale aanbod vergroten door zo’n 120 verschillende attracties thuis te bezorgen.

Buurt en scholen
Attractieverhuur Olivier werkt onder andere samen met de buurt(verenigingen) en scholen. “Zo zijn er wijkbewoners die voor kinderen wat gezelligs willen organiseren in de eigen wijk. Eindelijk even geen corona centraal, maar plezier voor iedereen. Ook scholen maken graag gebruik van de attracties. De attracties worden bijvoorbeeld opgesteld in lege (gymnastiek)lokalen of op het plein.”

Parachute-avontuur, footpool en IPS Drumstel
De attracties hebben een ludiek karakter. Kinderen kunnen een parachute-avontuur beleven waarbij ze hoog in de lucht worden gehesen. Daarnaast is er footpool, een grote voetbal pooltafel. Verder zijn er moderne Interactive Play Systems, zoals Zap a Mole en een drumstel voor ‘The Battle’.

Kleinschalige attracties behoren eveneens tot het aanbod. Hiertoe horen attracties als de Skippy Springpaarden en de Kickbike Sport & City Step. Ook zijn er feestpoppen te huur voor verjaardagen.

Eetcafé en internationaal biercafé

Attractieverhuur Olivier valt onder dezelfde groep als Café Olivier en Partyvervoer Olivier (limousine) van Olivier Events. Het rustieke eetcafé in Groningen staat evengoed bekend als internationaal biercafé.

Normaliter kijken supporters van enerzijds FC Groningen en anderzijds Max Verstappen er voetbal en Formule 1. Het café zucht zwaar onder de horecasluiting, maar Olivier blijft positief. “Vroeg of laat mogen we weer en dan zullen we er staan.”