Vanaf 2021 nieuwe zakken voor milieu (plastic) en textiel in de gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Vanaf 2021 zullen er in de gemeente Westerkwartier nieuwe zakken worden gebruikt voor het plastic afval en de textiel.

De milieuzak en de textielzak zijn vernieuwd en voortaan voorzien van een trekkoord. Dit trekkoord maakt het voor u een stuk makkelijker om de zakken dicht te binden. De zakken hebben beide ook een nieuw ontwerp en een nieuwe naam, met een Westerkwartiers tintje. In het nieuwe jaar werken we met de milieupuut (transparante zak) en textielpuut (groene zak).

De verspreiding van de milieupuut en textielpuut verandert

De nieuwe zakken voor de inzameling van plastics, drankenkartons en textiel worden niet meer door HRM achtergelaten, maar zijn vanaf 1 januari 2021 verkrijgbaar bij de plaatselijke supermarkten en een groot aantal dorpshuizen. Op de website van de gemeente www.westerkwartier.nl/milieupuut kunt u een overzicht vinden van alle afhaallocaties. De zakken blijven gratis.

Het ophalen van de milieu- en textielpuut blijft zoals het was

Zowel de milieupuut als de textielpuut wordt ook de komende jaren weer door HRM bij u opgehaald, zoals u bent gewend. De ‘oude’ zakken kunt u nog blijven gebruiken totdat ze op zijn. Hebt u vragen, dan kunt u mailen naar [email protected]

Wilt u meer weten over afval wegbrengen en afval scheiden kijk op www.westerkwartier.nl/afval

Back to top button