Top-turners naar Leek voor het Turngala aanstaande zaterdag

GLASGOW/LEEK – Sportminnend Nederland leeft de komende anderhalve week mee met de Oranjeturners en -turnsters die in actie komen op de WK in Glasgow.

Vlak daarna zijn een groot aantal te bewonderen tijdens de tweede editie van het Turngala 2015 in Sportcentrum Leek op zaterdag 7 november 2015. Tezamen met toppers uit andere gym- en danssporten, finalisten van SUPERKIDS 2015 en bijzondere acts zorgen ze voor een mooie, onvergetelijke show met voorafgaand het gratis Beweegplein met onder meer de vooraudities voor SUPERKIDS 2016. Een niet te missen afspraak dus voor een heerlijk uitje!

In Leek zullen Lisa Top, Eythora Thorsdottir, Lieke Wevers, Sanne Wevers maar ook Yuri van Gelder en Casimir Schmidt en Jong Oranjeturnsters Sering Perdok en Morgan Spruijtenburg weer de sterren van de hemel turnen. Ze krijgen ook gezelschap van de Belgische topturner Kristof Schroé, de Friese Jeugdkampioene Beau Kramer van Turnstad Sneek en Yusuf Hermanides, het grote talent dat tot de beste Nederlandse turners van zijn leeftijd behoort. Wie dit jaar ook niet ontbreekt op het Turngala in Leek is de man die deze week via NOS radio en tv zijn verslag zal doen tijdens de WK turnen in Glasgow, de nationale turnstem van Nederland Hans van Zetten die de presentatie weer op zich zal nemen.

Afwisseling van gymsport en dansacts met show
Ook andere gymsporten zijn weer goed vertegenwoordigd tijdens het Turngala Leek met bijvoorbeeld Charlotte Fifis als regerend Nederlands Kampioene Ritmische Gymnastiek, het team PressPlay van dansschool SDM als regerend Nederlands Kampioen Streetdance en het intussen wereldberoemde acrotrio Elastic Fantastic dat derde werd in de finale van SUPERKIDS 2015 en zich nu voorbereidt om te schitteren op de komende WK in China. Sport en dans wordt tijdens het Turngala in Leek evenwichtig afgewisseld met bijzondere showacts van bijvoorbeeld contorsioniste/artieste Simone Heitinga van Corpus Acrobatics, het Duo Musa met adembenemende luchtacrobatiek, The Blues Brothers met een flitsende trampoline-act en Melissa O’Neal met Sportief Paaldansen. Ook de winnares van SUPERKIDS 2015 Zoë Greten met haar diep ontroerende danskunsten zal aanwezig zijn.

Beweegplein en voorauditie SUPERKIDS 2016
Voorafgaand aan de shows introduceert Turngala Leek op het grote indoor Beweegplein van Sportcentrum Leek voor het eerst het GymPOWER Open Podium, waar diverse bijzondere optredens zullen plaatsvinden als voorauditie voor SUPERKIDS 2016. Op het overdekte Beweegplein is daarnaast alle ruimte om onder deskundige begeleiding zelf aan de slag te gaan met KNGU-sporten acrogym, trampolinespringen, turnen, airtracks, rhönradturnen en dans. Ook kun je er kennismaken met diverse stands met kleding en verenigingen also ook de stand van de KNGU Noord.

De shows zelf zullen worden gegeven om 14:30 en 19:30 uur en duren ruim twee uur. Er zijn nog kaarten ad € 13,50 online te bestellen via de website van Turngala Leek, www.turn-gala.nl , www.vanplan.nl of aan de kassa bij Sportcentrum Leek.

Archieffoto

   
Back to top button