Lucaswolde – Op last van burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier is deze week een pand aan de Munnekeweg in Lucaswolde voor een periode van twaalf maanden gesloten. In oktober vorig jaar werd hier een drugslab ontmanteld door de politie.

Damoclesbeleid
Burgemeester Van der Tuuk heeft op basis van het Damoclesbeleid hiertoe besloten. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Duidelijk signaal
Met de sluiting wil de burgemeester een duidelijk signaal afgeven: “De sluiting van het pand voor twaalf maanden is een stevige maatregel en een duidelijk signaal dat drugscriminelen niet welkom zijn in de gemeente Westerkwartier.”

Verdachte situatie melden?
Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.