Oldekerk – Terra Oldekerk organiseert op woensdag 27 januari een Open Dag voor het vmbo-groen. Dit jaar gaat dat anders dan normaal; de open dag vindt plaats in digitale vorm. Zit jij in groep 8 en wil jij ook kennismaken met je nieuwe school? Dan ben je van harte welkom, samen met je ouder(s)/verzorger(s), digitaal bij Terra Oldekerk op 27 januari!

Bij Terra Oldekerk krijgen leerlingen een goede mix van theorie en praktijk; naast de theorielessen zijn ze veel buiten bezig en leren van alles over de natuur en de wereld. Leerlingen werken met een eigen laptop, zowel op school als thuis. Daarmee kunnen ze de lesstof digitaal bekijken en op eigen niveau en in eigen tempo leren.

Live bijeenkomsten
“Door de huidige maatregelen kunnen we de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) dit jaar helaas niet fysiek ontvangen op onze school tijdens de Open Dag. Daarom hebben we een online variant bedacht. Door twee live bijeenkomsten informeren we de leerlingen en ouders. We hopen hen op deze manier een mooi kijkje in onze school te laten zien”, vertelt Miranda Bos-Willems van Terra Oldekerk. Leerlingen, ouders/verzorgers en andere belangstellenden kunnen de live bijeenkomsten bijwonen om 16.00 uur of 19.00 uur. “Meerdere docenten en leerlingen laten we aan het woord over onze school. Er zijn filmpjes te zien en het is mogelijk live vragen te stellen. De bijeenkomsten duren ongeveer 45 minuten. Je moet je van tevoren aanmelden.”

Beleeflessen
Daarnaast organiseert Terra Oldekerk nog allerlei andere activiteiten. “Op 16, 17 en 18 februari zijn er online beleeflessen en op woensdag 3 maart is er een beleefmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Voor beide activiteiten moeten de leerlingen zich aanmelden. Daarnaast kunnen ouders een persoonlijk gesprek aanvragen. Alle informatie daarover vindt men op onze website”, legt Bos-Willems uit. 

Vmbo-groen
Bij Terra kun je naar het vmbo-groen. “Dit is een veelzijdige opleiding. Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen verschillende leerwegen volgen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte biedt Terra Oldekerk veel begeleidingsmogelijkheden. Bovendien is er huiswerkbegeleiding tijdens en na schooltijd. Alle vragen over ondersteuning en begeleiding kunnen gesteld worden tijdens de online Open dag.

Online Open Dag Terra Oldekerk woensdag 27 januari 2021
Aanmelden livesessie 16.00 uur                                              https://register.gotowebinar.com/register/4951216720717589005

Aanmelden livesessie 19:00 uur                                               https://register.gotowebinar.com/register/1718818561311859981

Voor meer info kijk op oldekerk.voterra.nl