Landelijk – Het kabinet bereidt een avondklok voor die zou gaan gelden tot 9 februari. De avondklok is volgens het kabinet nodig vanwege de Britse variant van het coronavirus, die veel besmettelijker lijkt.

“Het is noodzakelijk dat we op de kortst mogelijke termijn extra maatregelen treffen”, zegt demissionair minister De Jonge. Volgens ingewijden tegenover NOS.nl wordt er gedacht aan een avondklok van acht uur ’s avonds tot vier uur ’s nachts, maar die tijdstippen kunnen nog veranderen. Ook de ingangsdatum is nog onduidelijk. Het zou op z’n vroegst vrijdag kunnen, zodat werkgevers en andere instanties de tijd hebben voor het treffen van voorbereidingen.

Persconferentie in de middag
Morgenvroeg komen de meest betrokken ministers bij de corona-aanpak bijeen in de ministeriële crisiscommissie. Daarna wordt aan het begin van de middag, waarschijnlijk rond 13.00 uur, een persconferentie verwacht. Dat tijdstip is nog niet bevestigd en kan nog veranderen, mocht er geen politieke overeenstemming zijn.