Westerkwartier – Update 12:50 uur: De route van de milieuboer (plastic, schillen, glas etc.) van maandag 15 februari wordt zaterdag 20 februari ingehaald.

De gemeente realiseert zich dat er tussen de zaterdag en de volgende inzameldag (maandag 22 februari) maar twee dagen zitten. Omdat de inzameling vorige week ook is uitgevallen en om de inzameling te spreiden, is er toch voor deze oplossing gekozen.

De gemeente wil u dan ook vragen om, als het mogelijk is, niet al het afval op zaterdag maar ook een gedeelte op de maandag aan de weg te zetten.

De grijze container (Renewi)
Renewi is maandag 15 februari wel begonnen met de route. Na een uur inzamelen bleek dat de veiligheid van de medewerkers in het geding was en is de inzameling gestaakt.

De route van 15 februari wordt op zaterdag 20 februari ingehaald

De milieustraten
De milieustraten (De Tweemat en Vagroen) zijn op maandag 15 februari gesloten.

Oorspronkelijk bericht: De afvalroute van HRM (milieuboer) zou vanaf maandag 15 februari weer gereden worden nadat dit afgelopen week niet mogelijk was door de sneeuwval. Echter heeft de gemeente maandagmorgen laten weten dat de route wederom niet gereden wordt door de ijzel.

De milieuboer (inzameling van plastic, schillen, flessen etc.) rijdt, in verband met de afgekondigde code rood, geen route op maandag 15 februari. Later vandaag volgt nieuws over een eventuele inhaaldag.

Renewi (groene en grijze container) is wel aan de route begonnen. De gemeente bekijkt van uur tot uur of deze route veilig kan worden afgemaakt.

De milieustraten blijven gesloten vandaag. Bedankt voor uw begrip en het delen van dit bericht.

Aan de weg
De gemeente vraagt u daarom om uw containers  en afval zoveel mogelijk aan de doorgaande weg te zetten, op een bereikbare, veilige plek. Het kan zijn dat uw afval in de container vastgevroren zit en dat u het los moet steken. Wilt u hier opletten? Alvast dank namens de gemeente.