Corona uitbraak bij Vredewold in Leek

Leek – Bij woonzorgcentrum Vredewold zijn 12 bewoners overleden aan corona. In totaal raakten 35 bewoners en 35 personeelsleden besmet met Covid-19.

De meeste besmettingen zijn op de gesloten verpleegafdelingen. Op een enkeling na werden hier alle bewoners ziek. Maar ook op afdelingen met minder zorg zijn slachtoffers gevallen. ,,Heel verdrietig’’, reageert bestuurder Goos Knol tegenover Dagblad van het Noorden.

Vaccinatie
Zestig verpleegbewoners en cliënten van een aanverwante afdeling kregen enkele weken geleden de eerste vaccinatie met het Pfizer vaccin. Dit heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat sommigen nauwelijks of minder klachten kregen. Bij de bewoners die zijn overleden was volgens Knol sprake van onderliggend lijden. Lees hier meer.

Back to top button