Westerkwartier – De Gemeente Westerkwartier heeft laten weten dat er een einde komt aan de huidige Gemeente app. De ontwikkelaar stopt met het up-to-date houden en de doorontwikkeling van de app.

De app die al voor de herindeling gebruikt werd in enkele gemeenten is daarna vernieuwd en geschikt gemaakt voor gemeente Westerkwartier. Deze is nu meerdere jaren in gebruik, echter is de techniek verouderd en kost het te veel om de huidige App te blijven onderhouden.

Komt er een nieuwe?
Er vinden geen updates meer plaats en de app zal verdwijnen uit de app stores van Apple en Android. Je kunt de app wel blijven gebruiken in 2021. Maar daarna niet meer. De gemeente is op zoek naar een passend alternatief voor de app en houden de gebruikers hiervan op de hoogte.

Afvalkalender
Het is mogelijk de huidige website als webapp te gebruiken. Dit werkt bijna hetzelfde als de gemeente app. En daarmee heb je snel inzicht in de afvalkalender en andere informatie. Je zet hiervoor een snelkoppeling op het beginscherm van uw telefoon. Op de website (www.westerkwartier.nl/app) van de gemeente vindt u een uitleg voor de meest gangbare telefoons.