Bouwterrein in Oostindie afgezet met lint en borden na drijfzand incident

Leek – Nadat zondagmiddag een jongetje tijdens het spelen tot zijn middel in drijfzand was gezakt heeft de gemeente Westerkwartier maandag direct het bouwterrein afgezet om herhaling te voorkomen.

De gemeente is na het incident op de hoogte gebracht van het gevaarlijke drijfzand op het terrein langs de De Knip. Dit is de afgelopen weken voorbereid voor woningbouw. Door de verplaatsing van grond in combinatie met de vele regenval is de grond onstabiel en gevaarlijk geworden voor inzakking. Rondom het bouwterrein is maandag een dubbele ring met linten geplaatst met daarbij borden waarop ‘PAS OP DRIJFZAND’ te lezen is.

Lees ook: Omstanders bevrijden jongetje die tot middel in drijfzand zit in Oostindie

Back to top button