Politiek leeft onder inwoners van Westerkwartier

Westerkwartier – De uitnodiging van de raadsleden om deel te nemen aan de cursus ‘politiek actief’ is door de inwoners met beide handen aangenomen.

Want 50 inwoners gaan deelnemen aan de cursus en daarvoor worden er 2 parallelle digitale cursussen georganiseerd. De eerste cursusdag is dinsdag 20 april. En misschien is één van deze 50 volgend jaar na de gemeenteraadsverkiezingen wel het nieuwste raadslid.

Deze opkomst is prachtig, mooi om zoveel betrokkenheid te zien van onze inwoners’ aldus oud-deelnemer en huidig D66-raadslid Rogier van ’t Land. In 5 cursusavonden worden de deelnemers bijgepraat over de gemeente(politiek), maar moeten ze ook zelf aan de slag met een vaardigheid als debatteren.

Diversiteit
En wie dacht dat politiek iets was voor mensen op leeftijd komt in Westerkwartier bedrogen uit. Een mooi aantal twintigers en dertigers heeft zich aangemeld. ‘Super dat zoveel jonge mensen zich hebben aangemeld! Het zou mooi zijn als in de volgende raadsperiode de diversiteit van de samenleving ook qua leeftijd nog zichtbaarder is’ geeft ChristenUnie-raadslid Jacqueline Dijkstra aan.

Zelf zullen zowel Jacqueline Dijkstra als Rogier van ‘t Land ook een bijdrage leveren aan de cursus door te vertellen over hun eigen ervaringen als (onervaren) raadslid. ‘De deelnemers mogen alles aan ons vragen!’ besluiten ze samen.

 

Back to top button