Politie deelde 189 avondklokboetes uit in het Westerkwartier

Westerkwartier –  In de drie maanden dat de avondklok gold, heeft de politie in het Westerkwartier 189 boetes uitgedeeld voor het overtreden van deze maatregel.

Landelijk werden er ruim 95000 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. In de provincie Groningen werden er 5026 avondklokboetes uitgedeeld. Waarvan de meeste boetes in de gemeente Groningen werden uitgedeeld, om precies te zijn 3903 boetes. Dit blijkt uit cijfers die de politie openbaar heeft gemaakt.

Meer dan vier ton voor de schatkist
Wie de avondklok overtrad, kon rekenen op een bekeuring van 95 euro. De Groningse boetes leveren de schatkist dus een bedrag op van 477.470 euro. Landelijk brachten de boetes ruim negen miljoen euro in het laatje. Aldus RTV Noord.

Back to top button